Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Πρόσεχε τι σχόλια κάνεις στο facebook.. μπορεί και να σε βάλουν μέσα......

Ο Stephen Birrell, ένας 28χρονος από τη Γλασκώβη, φυλακίστηκε για 8 μήνες, εξαιτίας προσβλητικών σχολίων που αναρτούσε στο facebook.
O εν λόγω νεαρός δεν διεξήγαγε και τον πλέον έντιμο βίο, μάλιστα την περίοδο που αναρτούσε τα διάφορα σχόλια, είχε μόλις αφεθεί ελεύθερος από φυλάκιση ενός χρόνου. Στην πλειονότητά τους οι αναρτήσεις απευθύνονταν κυρίως στην Celtic Football Club και στους Καθολικούς, ωστόσο, οι περισσότερες δεν περιείχαν βλασφημίeς, ούτε κάποιες απειλές βίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρχών, αυτή η ποινή επιβλήθηκε για να αποτελέσει παράδειγμα για τους άλλους οι οποίοι έχουν ορέξεις να ανοίγουν τους υπολογιστές τους και να αρχίζουν να αναρτούν το πόσο σιχαίνονται και απεχθάνονται ορισμένες ομάδες ανθρώπων, ενώ ο δικαστής χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στον ίδιο οι δηλώσεις του κυρίου Birrell αποτελούν εγκλήματα μίσους.

Αν και σίγουρα η απόφαση ενός δικαστηρίου είναι αξιοσέβαστη και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για να περιορίσει τις επιθέσεις λεκτικές και δυνητικά φυσικές απέναντι σε ομάδες ανθρώπων, από την άλλη όμως το διαδίκτυο έτσι ήταν μέχρι τώρα. Πιστεύετε ότι καιρός είναι να μπει μια τάξη;


ΠΗΓΗ: GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM, proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου