Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Περίεργες προκαταλήψεις με…γεύση

Ανέκαθεν οi απανταχού παραδόσεις έφεραν μαζί τους και ισάξιες δεισιδαιμονίες. Βαθιά ριζωμένες μέσα στην κουλτούρα και το υπόβαθρο του κάθε λαού, εγώ λέω να σας παρουσιάσω τις τέσσερεις πιο περίεργες που ανακάλυψα.

Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση της….. Ταϊλάνδης, αν τρως χελώνες θα περπατάς αργά. Δεν είναι σαφές βέβαια, αν αυτή η πεποίθηση ισχύει για την παραδοσιακή σούπα τους ή τη μόδα της δυτικής χελώνας σερβιρισμένη σε ακριβά εστιατόρια. Όπως και να χει ακούγεται αηδιαστικό.
Σε μερικούς πολιτισμούς, πάλι  αν ένα τηγανητό αυγό δεν παραμείνει ολόκληρο όταν σερβίρεται, αυτό σημαίνει ότι ο παραλήπτης είναι ….άσχημος.
Οι Κινέζοι απ’ την άλλη, πιστεύουν ότι αν ένα ζευγάρι chopsticks βρίσκονται σε ένα άδειο μπολ με ρύζι αυτό σημαίνει θάνατο, ενώ οι Γάλλοι δεν θα “διασχίσουν” ποτέ με ένα μαχαίρι ένα άδειο πιάτο καθώς αυτό θεωρείται προσβλητικό.
Τέλος σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όταν οι άνθρωποι μαγειρεύουν, ρίχνουν αλάτι πάνω από τον αριστερό ώμο τους για καλή τύχη. Η γιαγιά μου πάλι έριχνε αλάτι πίσω από κάποιος καλεσμένο, που έκανε αρμένικη βίζιτα, για να φύγει.


Πηγή: mychannel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου