Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες είναι το ισχυρό φύλο....



Πολλά έχουν ακουστεί και ακόμη περισσότερα έχουν γραφτεί για το ποιό τελικά είναι το ισχυρό φύλο. Μία τελευταία έρευνα ωστόσο επιβεβαιώνει…. την επιθυμία των γυναικών και τον φόβο των ανδρών ότι τελικά το θηλυκό είναι ο νικητής.

Οι γυναίκες, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, είναι το ισχυρότερο φύλο και αυτό οφείλεται εν μέρει στα διπλά Χ χρωμοσώματά τους. Η Δρ Jennifer Ashton,  ιατρική ανταποκριτής του CBS The Early Show, ισχυρίζεται ότι  «Οι γυναίκες έχουν δύο Χ χρωμοσώματα. Οι άνδρες έχουν μόνο ένα χρωμόσωμα Χ, και στη συνέχεια έχουν ένα Υ χρωμόσωμα. Το χρωμόσωμα Χ είναι στην πραγματικότητα ένα μεγαλύτερο χρωμόσωμα. Μπορεί να περιέχει περισσότερα γονίδια αυτό το χρωμόσωμα και μέρος της δραστηριότητάς τους είναι η ενίσχυση της ανοσολογικής λειτουργίας»
Στο παρελθόν, η έρευνα έχει δείξει ότι οι γυναίκες, σε σύγκριση με τους άνδρες, ζουν περισσότερο από πέντε χρόνια, και είναι, επίσης, «δυνητικά λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο, λοίμωξη, σήψη και άλλες ανοσοποιητικές  εκδηλώσεις που σχετίζονται με το χρωμόσωμα Χ .”
Όμως, παρά τα “σούπερ-γονίδια”, οι γυναίκες τρέχουν επίσης υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από αυτοάνοσες ασθένειες, όπως ο λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Πηγή: mychannel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου