Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Έλληνες κροίσοι... αψηφούν την κρίση!

Προτιμούν τις πιο ακριβές διευθύνσεις...
Υπό τον τίτλο "Η Οδύσσεια των Ελλήνων με τα σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο", δημοσίευμα στους... Sunday Times αναφέρει ότι η ισχυρή παρουσία των Ελλήνων στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου έχει, σύμφωνα με τις δηλώσεις μεγάλων κτηματομεσιτικών γραφείων στην αγγλική πρωτεύουσα, συντελέσει στο να αυξάνονται οι τιμές των ακινήτων, ιδιαίτερα στα ακίνητα αξίας άνω των 3.000.000 λιρών. Ο εκπρόσωπος μεγάλου μεσιτικού γραφείου του Λονδίνου δήλωσε στην εφημερίδα ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς στον τελευταίο χρόνο, Έλληνες αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο συνολικής αξίας 250 εκατομμυρίων λιρών.

"Πέρυσι Έλληνες είχαν αγοράσει 30 ακριβά ακίνητα στις ακριβές περιοχές του Λονδίνου, φέτος, μέχρι στιγμής, έχουν αγοράσει 50 τέτοια ακίνητα" δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα.

"Οι Έλληνες άρχισαν να αγοράζουν από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση. Πιστεύουν ότι τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες είναι ευάλωτα, ενώ θεωρούν το Λονδίνο ασφαλή τόπο για να επενδύσουν. Για πολλούς Έλληνες επίσης ένα σπίτι στο Λονδίνο είναι και θέμα κοινωνικού κύρους" δήλωσε ο Νικ Κάντι, γνωστός σχεδιαστής διαμερισμάτων, ο οποίος είπε επίσης ότι αρκετοί Έλληνες έχουν αγοράσει διαμερίσματα στην πλέον ακριβή διεύθυνση του Λονδίνου, αριθμός 1 Χάιντ Παρκ, όπου η τιμή του διαμερίσματος του ενός υπνοδωματίου αρχίζει από 7.000.000 λίρες.


Πηγή: tosokaki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου