Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ο καλύτερος φίλος της γυναίκας είναι ο ….πλανήτης διαμάντι

Ναι ισχύει. Υπάρχει πλανήτης ολόκληρος που αποτελείται από διαμάντια. Αλλά πριν ξεκινήσετε οι κυράδες για…μετανάστευση να σας πω λίγα πραγματάκια.

Οι επιστήμονες έχουν….. μελετήσει σχεδόν 700 πλανήτες έξω από το δικό μας γνωστό ηλιακό σύστημα, και ανακάλυψαν τον πιο φανταχτερό πλανήτη, με συντεταγμένες  PSR J1719-1438 b ( η κάτι τέτοιο, πάρτε και σεις ένα GPS). Για να σας τα πω απλά και κατανοητά (και για να μη λέω και βλακείες μιας και δεν είμαι ειδήμων του θέματος, απλά την πληροφορία σας μεταφέρω) ο συγκεκριμένος πλανήτης ήταν αστέρι και μετά το …θάνατό του, τα συντρίμμια του ξεκίνησαν καινούργια καριέρα  ως πλανήτης. Στην περίπτωση αυτή, ξεκίνησε τη νέα του ζωή ως ένα από τα δύο μέρη ενός δυαδικού  άστρου. Το μεγαλύτερο από τα δίδυμα λειτούργησε σαν βόμβα και σουπερνόβα, με αποτέλεσμα αυτό που απέμεινε να είναι μία  σειρά παλλόμενων αστέρων. Ότον χωρίστηκαν λοιπόν, ο πυρήνας από άνθρακα με τη βοήθεια της θερμότητας και της πίεσης έγινε ένα διαμάντι.
Στη Γη, αυτό συμβαίνει υπόγεια, αλλά με τις παρούσες συνθήκες και στον συγκεκριμένο χώρο, ολόκληρο το εσωτερικό του εν λόγω πρώην αστεριού, κρυσταλλώθηκε και μετατράπηκε σε ένα στολίδι πολλών καρατίων.
Τύφλα να χει ο Bulgari, δηλαδή…


Πηγή: mychannel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου