Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Χρήσιμες συμβουλές για κάθε νοικοκυρά και όχι μόνο!



Αν δυσκολεύεστε να βγάλετε τον φελλό από ένα μπουκάλι, τυλίξτε το λαιμό του μπουκαλιού για λίγα δευτερόλεπτα με ένα ζεστό πανί . Ο φελλός θα βγει εύκολα και ατόφιος.

Αν βάλετε ένα αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας σας, το σιδέρωμά σας θα γίνεται πιο γρήγορα, αφού το σίδερο θα καίει περισσότερο! και η θερμοκρασία θα διατηρείται επί μακρότερον.

Αν το γκαζόν σας σε κάποιο σημείο έχει κιτρινίσει , ένας απλός τρόπος για να ξανά πρασινίσει είναι να ραντίσετε τη συγκεκριμένη περιοχή με μπίρα .
Τα σακχαρώδη ένζυμα της μπίρας δυναμώνουν το γρασίδι και καταπολεμούν τους μύκητες , που τυχόν αναπτύσσονται και σταδιακά το ξεραίνουν.


Οι βραστήρες απαλλάσσονται από τα άλατα με ξίδι .
Αν όμως αφήσετε συνέχεια μέσα ένα κογχύλι , τα άλατα θα κολλάνε σε αυτό και όχι στα τοιχώματα του βραστήρα .

Τα καινούργια σας παπούτσια σας πέφτουν στενά ;
Φορέστε τα μερικές ώρες στο σπίτι με υγρές κάλτσες και το δέρμα τους θα ανοίξει


Χρησιμοποιήστε τις φλούδες από πατάτες σαν προσάναμμα αφού τις έχετε ξεράνει για να ανάψετε εύκολα και γρήγορα το τζάκι ή τα κάρβουνα.

Για τις κολλημένες τσίχλες βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη για να σφίξει η τσίχλα και ξεκολλήστε τα κομματάκια της ,που θα σπάσουν σαν γυαλί .

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το ρυθμικό ήχο της στάλας που πέφτει από μια βρύση που στάζει.Περιμένοντας τον υδραυλικό , δέστε έναν σπάγκο γύρω από τη βρύση και αφήστε τον ως τον πάτο του νιπτήρα .
Οι σταγόνες θα ακολουθούν τον σπάγκο ... και θα πέφτουν αθόρυβα

Έχετε καθρέπτες ή γυαλικά που έχουν γρατσουνιές;
Δοκιμάστε να τρίψετε επάνω στις γρατσουνιές λίγη απλή οδοντόπαστα (όχι την gel) με ένα μαλακό ύφασμα!

Για να καθαρίσετε από τα άλατα το μπάνιο σας χωρίς χημικά χρησιμοποιήστε coca – cola σπάει όλα τα άλατα.

Αν πλένετε μόνοι σας τα χαλιά σας στο τελευταίο ξέβγαλμα ρίχτε μαλακτικό ρούχων και μην το ξεβγάλετε, τα χαλιά σας θα είναι πολύ απαλά και το σπίτι σας θα μυρίζει φρεσκάδα για πολύ καιρό.


Πηγή: syntageskardias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου