Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

8 επιχειρήματα που αποδεικνύουν πόσο εθισμένοι είστε στο Facebook!

Πριν αρκετά χρόνια ο Robert Palmer μας τραγουδούσε το “Addicted to love”. Σήμερα το addiction εκσυγχρονίστηκε και μιλάμε για εθισμό στα Social Networks και ειδικότερα στο Facebook. Πριν βιαστείτε να απαντήσετε διαβάστε τις δηλώσεις ανθρώπων που νόμιζαν ότι δεν έχουν εθιστεί στο Facebook μέχρι που ήρθε η συνειδητοποίηση! Ανήκετε κι εσείς σε αυτούς άραγε;
1) «Εγώ δεν είμαι εθισμένος στο Facebook!»
Αν αυτή είναι η απάντηση σας σε κάποιον που σας κατηγορεί ότι είστε «θύμα» του Facebook, τότε πολύ πιθανά και να είστε. Σκεφθείτε καλύτερα πόσες ώρες περνάτε σε αυτό και πόση χρήση κάνετε. Αυτή θα είναι πιο ειλικρινής απάντηση.

2) «Αυτή θα είναι σίγουρα η νέα φωτογραφία του προφίλ μου!»
Με την παραμικρή αφορμή στήνεστε στο φακό και βγάζετε φωτογραφίες; Κάθε event πλέον έχει σαν στόχο μια πολύ hot φωτογραφία σας που θα ανεβάσετε άμεσα στο Facebook; Αν είναι αυτή η πρώτη σας σκέψη τότε μιλάμε για σίγουρο addiction».

3) «Δεν μπορώ να κλείσω τον υπολογιστή τώρα. Ψάχνω να βρω ποιος με έκανε tag στις φωτογραφίες του χθεσινού πάρτυ!»
Και ενώ ξυπνάς με το ζόρι ένα κυριακάτικο πρωινό, προσπαθώντας να συνέλθεις ακόμα από το χθεσινό πιόμα, ξαφνικά μια σκέψη περνάει από το μυαλό σου «Ωχ λες να ανέβασαν τις φωτό μου στο Facebook;». Αν ελέγχεις κάθε 5 λεπτά τι παίζει τότε μιλάμε για βέβαιο addiction. Καλύτερα φάε κάτι στεγνό, πιες πολλά νερά και περίμενε να σου περάσει…. το hangover. Το άλλο δεν περνάει με αυτή τη συνταγή.

4) «Το Facebook είναι πολύ σημαντικό στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους αν το καλοσκεφθείς.»
Εδώ η απάντηση που μπορώ να σου δώσω είναι η εξής: «Κι εμείς αγαπήσαμε αλλά δεν κάναμε έτσι». Εντάξει όλοι αναγνωρίζουμε την δυναμική των Social Media και την σημαντικότητα τους αλλά δεν το συγκρίνουμε και με τον Δαρβίνο. Λυπάμαι που θα στο πω, αλλά ένα addiction το έχεις κι εσύ.

5) «Επιτέλους! Έφτασα τους 2000 φίλους! »
Σου θυμίζω απλά ότι όλοι αυτοί δεν θα είναι στο πλάι σου όταν ξεμείνεις από λεφτά και από τσιγάρα. Μπράβο σου που τα κατάφερες αλλά βάλε κι ένα όριο. Σκέψου να ξυπνήσουν όλοι αυτοί μια μέρα και να θέλουν να πιείτε μαζί καφέ!

6) «Ρε συ ο Γιάννης μόλις έκανε like στο σχόλιο της Ρένας στο wall του Χάρη!»
Η διαφορά σου με τους κοινούς θνητούς δηλαδή τους απλούς χρήστες έχει να κάνει με το πόσο ενθουσιασμό σου προκαλεί η κάθε φορά που κάποιος φίλος/η κάνει like στο σχόλιο κάποιου άλλου ή ανεβάζει κάτι νέο στο wall του. Όλοι το παρατηρούμε, αλλά εσύ αδερφάκι μου δεν χάνεις σχόλιο για σχόλιο.

7 ) «Μισώ το Facebook! Δεν ασχολούμαι άλλο.»
Είναι λίγο γκομενικό το ζήτημα σου, νομίζω ότι το καταλαβαίνεις κι εσύ. Είναι σαν τον τύπο που δεν σε πήρε τηλέφωνο και σε εκνεύρισε και λες «Τέλος, εγώ δεν ξαναασχολούμαι με τον παλιο-μπιπ». Και μετά από δυο μέρες να σου πάλι μηνύματα και τηλέφωνα «έλα βρε μωράκι που χάθηκες, σε επιθύμησα». Λες τυχαία να βγήκε η φράση αγάπη και μίσος πάνε μαζί. No, no, no…. Έτσι κι εσύ, μετά από 1-2 μέρες τσουπ να ένα τραγουδάκι, να ένα postακι…

8 ) «Γκρρρ! Γιατί δεν μπορώ να κάνω group chat στο Facebook?»
Τα πράγματα είναι απλά. Αν όντως δεν μπορείς να σκεφθείς άλλο τρόπο για να μιλήσεις με όλους σου τους φίλους και η συγκεκριμένη έλλειψη σε κάνει έξαλλο, τότε έχεις το «θεματάκι» σου. Κανόνισε ρε αδερφέ ένα ποτάκι με όλη την παρέα, να δεις τι ωραία που θα τα πείτε.


ΠΗΓΗ: gugoo.gr , GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου