Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τα 7 πιο Extreme μονοπάτια..



Αν είστε εξαρτημένοι από την αδρεναλίνη και εραστές της περιπέτειας

σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε να διασχίσετε αυτά τα μοναδικά στον κόσμο μονοπάτια.
Είναι μόνο για δυνατούς και θαρραλέους που αναζητούν προκλήσεις και συγκινήσεις..
Δείτε τα 7 πιο extreme μονοπάτια του κόσμου..



01. El Caminito Del Rey (Spain)


Το μονοπάτι του El Caminito Del Rey φτιάχτηκε πριν 110 χρόνια και δεν συνιστάτε να το περπατήσουν όσοι έχουν πρόβλημα με το ύψος.


Είναι γνωστό και ως «Το μονοπάτι του Βασιλιά» και φτιάχτηκε το 1905 για να μπορούν εργάτες να πηγαινοέρχονται μεταξύ δύο υδροηλεκτρικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, αλλά έκλεισε το 2000 ύστερα από τον θάνατο 2 ατόμων.






02. Huashan Cliffside Path (China)


Το μονοπάτι Huashan βρίσκεται κοντά στη νοτιοανατολική γωνία του Loop Ordos
Του Κίτρινου ποταμού, νότια της κοιλάδας του ποταμού Wei, στο ανατολικό άκρο της οροσειράς qinling, στη νότια επαρχία Shaanxi.
Είναι μέρος της οροσειράς Qin Ling που χωρίζει όχι μόνο την βόρεια και νότια Shaanxi, αλλά και την Κίνα. Υπάρχουν δύο μονοπάτια που οδηγούν στη κορυφή της Βόρειας Huashan(1614 μ.),

Οι πιο δημοφιλείς είναι η παραδοσιακή διαδρομή στο Hua Shan Yu (Hua Shan Φαράγγι) αναπτύχθηκε για πρώτη φορά τον 3ο έως τον 4ο αιώνα μ.Χ. κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ.


Ο εγγενής κίνδυνος είναι μεγάλος από τα πολλά εκτεθειμένα, στενά μονοπάτια με απότομες πτώσεις έδωσε στο βουνό επάξια τη φήμη του κινδύνου. Δεδομένου ότι ο τουρισμός έχει αυξηθεί και την προσβασιμότητα του βουνού να έχει βελτιωθεί κατά πολύ με την εγκατάσταση του τελεφερίκ στη δεκαετία του 1990, αλλά παρά τα μέτρα ασφαλείας που εισήχθησαν με την διαπλάτυνση των μονοπατιών και την δημιουργία κιγκλιδωμάτων, οι θάνατοι συνεχίζουν να συμβαίνουν.




03. School 5,000ft Cliff Path (China)


Τα παιδιά του χωριού Gulucan στη Δυτική Κίνα ρισκάρουν τη ζωή τους κάθε μέρα πηγαίνοντας με τα πόδια στο σχολείο γιατί η διαδρομή τους περιλαμβάνει και ένα στενό μονοπάτι λαξευμένο μέσα σε μια πλαγιά 5.000 ft.

Είναι ο μόνος τρόπος που μπορούν να πάνε στο σχολείο, το οποίο με πέντε συγκεκριμένες αίθουσες είναι γνωστό ως η καλύτερη κατασκευή στο χωριό.


04. Roche Veyrand (France)


Η Γαλλία είναι η πατρίδα των 120 περίπου φαραγγιών που κυμαίνονται από εύκολες διαδρομές μέχρι και εξαιρετικά δύσκολες.
Η Roche Veyrand είναι μια από τις δύσκολες και προκλητικές διαδρομές. Βρίσκεται στο St Pierre d'Entremont, στην περιφέρεια Rhône-Alpes, η οποία εκτείνεται στο νότιο-ανατολικό τμήμα της χώρας.




05. Ebenalp Path (Switzerland)






Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο για να τα προϊστορικά σπήλαια στην Ebenalp στο Wildkirchli είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής για μικρούς και μεγάλους.


06. Yueyang's New Paths (China)


Οι εργάτες που με κίνδυνο της ζωής του έφτιαξαν αυτό το γραφικό μονοπάτι 300 μέτρα πάνω από το έδαφος τους ονομάζουν και "spidermen".





07. The Cliffs of Moher (Ireland)




Για τους λάτρεις της ποδηλασίας και της αδρεναλίνης το μονοπάτι Cliffs of Moher είναι το ιδανικό μιας και θεωρείτε το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον πλανήτη.


Σε ύψος 700 μέτρων πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό το μονοπάτι Cliffs of Moher, στην Ιρλανδία προσφέρει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία στους γενναίους και τολμηρούς που θα το διασχίσουν.


Πηγή: tsekourati.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου